søndag 1. april 2007

200 bilder seinare

Eg må berre seie ein ting: Grand Canyon er verdt å besøke for alle dei som ikkje har gjort det enda. Høgt, stort, stort, god utsikt, stort, utrulig er berre få ord som forklarar kva det er. Men uansett kor mange ord ein brukar klarer ein ikkje å seie korleis det ser ut der, så dette blir meir ein bildepost. Vi tok turen dit i dag. Opp klokka 7am, sette seg i bilen og kjøre i 3-4 timar. Henrik la seg til å sove igjen rett etter vi begynte, mens eg måtte veilede Magnus ut av Phoenix, før eg sovna.

Ein time seinare våkna eg og vi svingte av veien til ein plass som heite Sedona. Her var det nokså spesiell natur, bl. a. raude fjell i snodige former. Det er vel stort sett det som er å fortelle herfrå, bortsett frå ei litt spesiell kirke. Den er bygd på ei lita fjellhylle.

Litt spesiell?

Vidare framover kjørte vi på ein vei som var litt Trollstigen-aktig, og enda opp her

Så gjekk turen vidare til den store canyon'en, slik såg det ut rett før vi var framme med den.

Like etter... Brå overgang?

Magnus måtte sjølvsagt ut på med ein einaste gong

Henrik var litt meir skeptisk :P

Eit bilde for å indikere kor blå himmelen var

Enda meir canyon...

... Og litt til

Etter kvart som vi kjørte bortover kanten fann vi ein plass vi kunne gå ned i sjølve canyon'en.

Ja, det er Henrik som leikar seg, og ja, det er snø.

Og medan vi er inne på det må eg fortelle om at det kan vere farleg å gå ned i Grand Canyon før snøen er heilt vekk. Ein kan risikere å bli truffen av ein snøball. Vi gjekk roleg nedover, stoppa opp litt for å nyte utsikta og ta bilde. Plutselig hørte Magnus ein litt merkelig lyd, han visste ikkje kva det var, heilt til "Splaash!!" Ein snøball traff han på arma. Ganske bra gjort av nokon som kasta tilfeldig (vi trur iallfall det). Skulle ikkje tru at ein holdt på med snøballkrig i starten av april i Arizona.

Eit siste bilde lenger nede i fjellsida

Det var alt for i dag, vi har meir bilde enn dette for dei som er interessert, men det blir når vi kjem tilbake til Norge, som fortsatt er litt over to veker igjen til :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oddvar/ Oddis! I USA?! Dette har du ikke fortalt! Morsomt å lese bloggen deres! Hvordan er det der borte? Alle friske og raske? Hva er det som gjenstår av ruten deres nå da? Hilser fra mam og pap!:) *Cecilie (your favourite cousin!)*

Brynhild Marita sa...

sjukheit! Ej gler mej til å sjå fleire bilde når dokke kjem heim ijenn:D

Anonym sa...

wow.. utroli... men imgenting slår hjørundfjorden da:) hehe... jaja, nyt fineværet, for her er det PISSVÆR... tåke, og regn og hele pakka...men det er varmt da.. 20 grader... men det var kanskje inne det ja... oops?