onsdag 11. april 2007

Niagara Falls og CN Tower

Tittelen seier vel det meste. Vi besøkte Niagara Falls tidlig på dagen, eller ettermiddagen for dei som bruka å stå opp litt tidlegare. Det var tydeleg ikkje høgsesong no. Lite folk og god plass til å ta bilde. Vi kunne fått bedre vær, men det var ikkje så altfor gale - litt småregn her og der. På bilda ser det kanskje litt kaldt ut, men det stemmer nokså godt. Eg vil tru fossane er mykje finare om sommaren. Det var likevel ganske morsomt å ha vore der og sett det.

American Falls og Bridal Veil Falls (med Horseshoe Falls litt i bakgrunnen) frå eit lite utkikstårn på amerikansk side

Dei same, etter å ha gått ned

Delar av den mest kjende Horseshoe Falls frå canadisk side

Eit av dei beste bilda vi har av Horseshoe Falls

Så stakk vi vidare, neste stopp: Toronto, Canada
Ein skulle nesten tru at vi var bitt av høge-bygningar-basillen, men det kan vel hende også :P

Canada National Tower (CN Tower) er verdas høgaste tårn. Toppen er ikkje mindre enn 553m over bakken, altså over ein halv kilometer rett opp! Vi måtte no sjølvsagt stikke innom sidan vi var i området, så fekk vi sjå Toronto også. Tårnet var på ein måte delt opp i fleire delar; ein del med roterande restaurant og observasjonsnivå, like under var TV-antenner og liknande (det var igrunnen det som var hovedgrunnen til at tårnet blei bygd) og ca. 100 meter lenger oppe fann vi den såkalla Skypod - verdas høgaste menneskelaga utsiktsplass (447m over bakken). Ganske god utsikt herfrå ;) På vei opp til alt dette tok vi heis med vindu utover, slik at ein såg byen medan vi ganske raskt klatra oppover tårnet.

Det første som møtte oss når vi kom opp var ein plattform av glas vi kunne stå på. Under oss då var det berre nokon cm glas, 342m luft og bakken

Ganske høgt :P


Akkurat no er vi på eit motell i Canada, ganske nær grensa til USA og Detroit. Vi ser på Extreme Engineering på Discovery Channel. Det handlar om Hoover Dam bridge - den brua dei helde-/holdt på å bygge når vi var der. Litt meir interessant når ein har vore der og sett det sjølv ;)

3 kommentarer:

Joachim Bjørge sa...

Haha!
Den første posten dokke ikkje he fått kommentara på!

Joachim Bjørge sa...

And i greet you with:
"Why people think americans are stupid"
http://www.youtube.com/watch?v=k0RH0cYs4lw

Oddvar sa...

hehe, morsom film det der.
utrulig at det faktisk går an :P